Friday, January 6, 2012

bagi sesiapa yg beli iphone

entry kali nak berkongsi kepada kengkawan terutama mereka yg memakai iphone ( tepat skali phone 4)

syarikat Apple baru2 ni telahpun mengeluarkan siri ios terbaru iaitu ios 5.0.1. siri ios kali ni telahpun meng cover kelemahan ios 5.0.0 sbelum ni yg terdapat masalah bugs sytem dalam penggunaan bateri.

kelebihan dari aplikasi multiple gesture, batery saving yg ditunjukkan oleh ios terbaru kali ni mmg sangat menarik perhatian pengguna....(termasuk penulis :P ) dan ramai yg nak try meng update ios iphone masing2 apabila mengetahui kelebihan2 ios 5.0.1 ini..

sebagai langkah untuk berjaga2...perlu dinasihatkan bagi pengguna iphone untuk mengekalkan baseband anda...(modem firmware) sb pengalaman sebelum ni, baseband terbaru yg disertai bersama ios 5.0.1 (4.11.08) masih dalam trial untuk software unlock...so bagi sesiapa yg mahu meng update ios iphone, dinasihatkan spare baseband korang....kat google bnyak tutorial cara untuk spare baseband iphone..so rajin2 la tengok ya :)

Spread out Your Opinions

1 comment:

  1. ada kawan kepada kawan nadh kan, silap update pastu empom dia rosak. cian. T.T

    ReplyDelete

friends