Saturday, July 23, 2011

kenapa kdg2 lepas exam rasa mcm x lepas exam?

untuk pengetahuan korang aku baru habis exam final...ehmm...(mka ganas) oleh tu hari xda entry lawak atau main2..kita kena syes! kah kah kah...(bajet)
tiap kali exam mesti kita akan merasa tension yg gila super nak bunuh diri... kat situ la korang boleh lihat masjid mulai penuh dengan pemuda2 memohon exam drg lepas dan mantop...menangis mengadu nak berjaya tolong mak la, nak menyemai budi kepada masyarakat la, sambil tiap malam merayu2 kat warden bagi kebenaran nak stay up malam2 sb nak belajar.

ak xlah kata aku x g semayang mcm drg, tp xlah merayu mcm drg (korang x tergolong dalam kalangan "drg" klu rasa tergolong..sila lah terjun bangunan). Klu exam, masa paling best adalah lepas dan habis paper last. semua muka yg 2, 3 bulan suci dah bertukar jadi setan harum pegi belasah dinding sana sini, pecahkan mangkuk jamban, tumbuk papan tulis, jerit nama cikgu disiplin sampai dengar satu skolah...kah kah kah...

tp tu smua tahun bila...dah lepas 10 tahun yg lalu...la ni dah xda smua tu, habis exam ja smua berebut2 nak balik kampung..kosong rumah mcm sangkar buaya...yg ada lalat, pijat, dan pasir...bagi yg banyak duit dpt balek tiap taun, yg xda duit duduk makan pasir kat rumah dan golongan yg dah habiskan duit, duk rumah try nak habiskan duit mak bapak kat kampung ..kah kah kah..mmg exam taun ni rasa xda yg spesial pon...buat taik ja tinggal lama2...

ada beberapa kemungkinan exam kali ni x best bagi sesetengah pihak ;>

1.semua takut result yg bakal kluar nnti mcm mna sb aritu jawab main2 jer.
2.semua dah pikir umo dah naek 20 plus plus ni dah menjadi tahun pelumbaan nak balik kampung nak jumpa mak wa takot kena rembat org lain.
3. x prasan pon yg soalan aritu exam sebab super pandai nak mampos sampai x dtg klas
4.xda benda nak blasah sob dinding klas smua besi blaka dan mangkuk jamban dah xda untuk dipecahkan sob toilet tengah renovet.
5.badan kecik je, takut nak tumbuk dinding
6.piki nak tido puas puas sampai x ingat org nak dtg umah nak buat kenduri kesyukuran
7.xtau pon exam bila, sob member bgtau lepas habis exam...kah kah kah...padan muka!!!

p/s;> taun ni alamat beraya sorang2..padan muka..sapa suroh xnak balek..kah kah kah..

Spread out Your Opinions

2 comments:

  1. em...da abis exam rupanya. ptutla nmpak on9 slalu skrg ne..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

friends