Saturday, March 26, 2011

old schoolerbelajar adalah perkara wajib bagi setiap orang. setiap dari apa yg ada dalam kehidupan kita tidak kira makan ka, minum, bersukan, bermain game, bergaduh semua adalah pelajaran dan pengajaran. Tp oleh kerana negara kita telah maju maka dibuatnya sekolah utuk mengajar anak2 bangsa ajaran sejara formal. Maka dibuat nya sekolah besar2 untuk menjadi kawasan pendidikan untuk golongan terdidik dan igin mendidik.

sekolah ku, kehidupanku dan kekuatanku...

setiap sekolah ingin melahirkan generasi yg mampu memberi sumbangan besar bukan sahaja untuk sekolah, bhakan untuk negeri dan negara serta agama. anak2 murid yang baik menjadi penyejuk hati guru2...namun, tidak semua anak2 murid nampak baik dan pering, sesetangah garang,panas baran, suka bergaduh dan adakalanya jiwang. ini semua kerana setiap dari pelajar adalah daripa berlainan latar belakang.

Smk tun ahmad shah nama diberi memberi nafas baru dimana menjadi generasi perintis setelah menukar nama dari pada nama asal sebagai smk agama inanam. hmm.. penulis digolongkan sebgai generasi lama sebelum ditukar nama.

sekolah yg agak strict dalam menguruskan hal ehwal pelajar terutamanya dalam bahagian asrama dan keagamaan. penjagaan masa solat,prep, dan masa sukan menjadi isu hangat setiap kali menjelang habisnya solat isya' di masjid. Pengumuman dan teguran demi teguran disampaikan oleh pihak badan pengawas sekolah setiap kali sebelum prep.

pada sesi perhimpunan, semestina acara memotong rambut pljar yg menyimpan rambut panjang, persandingan couple2, denda itu denda ini...typical bagi setiap sekolah di malaysia.

meskipun sekolah ini x cantik, tp orang2 didalamnya menarik untuk dikenali dan manis untuk diingati...

*dah la...malas nak kenang masa lama...panjang sngt cerita, malas nak tulis...ni adalah sekolah tikar buruk....sekolah ala kadar, x cantik tp best


bangunan sekolah dari pandangan sebelah barat. padang menjadi saksi aku telah menjaringkan gol hampir setiap kali perlawanan riadah petang...haha

Spread out Your Opinions

1 comment:

  1. Hee...t'kenang zmn skolah ea amri??
    it's ok to recall d memory. best apa..
    dok tngok org kna sanding, potong rmbut..bg plajr pu3, kna lipat tudung + potong tudung yg guru2 rasa ada ekor...:P
    hehe..but, it's nice to be at semai. what a wonderful memories, wonderful friends i've met there...:)

    ReplyDelete

friends