Monday, January 10, 2011

i've killed that "tension"

hari ni mmg sangat penat sngt2, balik dari kelas pastu lepak rumah kedah kejap sambil layan kopi radix.

"dik, kopi radix tinggal sepeket lg,"

"orait bang, paket hitam ke putih?"

"paket hitam"

"waduh, hentam je lah bang, yg penting radix"

ak sbnarnya mmg suka minum radix ni..pandai dgr buat..rasa mcm gandum campur ngan kopi pun ada..ni semua salah haris kopiko la pasal ajar ak minum radix ni (harap2 dy baca post ni)..

"owh ya bang, tambah susu sekali ya"

hari ni mmg ak tak rancang lansung nak minum, tp pasal fikri belanja so, kena minum gak la..adooii

minggu ni adalah minggu last kitorang sebelum masuknya takwim untuk exam..sepa x chuak weyh,,pegi kelas slalu escape, kat rumah main game, lepas isyak pulak terus lelap..mmg terbaek ..member2 smua dah prepare habis habisan dah nak eexam...cuma ak yg masih terhuyung hayang x tau nak mula dari mna..

tension2...



"slurpp!!"


sedap pulak layan kopi ni....hilang smua masaelah...

ak bkn apa..kat skolah rendah dlu tension pasal exam, sekolah menengah pun tension pasal exam...masuk matrik apatah lg...skg kat u ak nak cuba supaya x tension2..nak katakan 70% hidup ak mmg dipenuhi dgn tension...so, ak azam nak ubah..hhidup bukan untuk tension..hidup untuk hidup..

so perkara yg terbaek yg perlu kita lakukan semasa balik rumah adalah main...main apalagi main dota...hah, tu baru betul..dota..

main dota ni baek sebenrnya, boleh menguji fikiran...klu nak otak geliga mcm naqib ngan sob..jawpannya dota..ha..DOTA

korang x tengok lg ke mcm mna anti mage bunuh 5 org sekali gus...



apa2 pun kita jangan tension2...cari benda yg berfaedah sikit...main dota hanya main malam je..siang2 pegi mengaji..petang2 tengok muvie..lpas magrib basuh kain..mlm tido..

*nak main bola jap...

Spread out Your Opinions

2 comments:

  1. hihi..jgn tension2 ar amri..
    lecturer kmi bgtau smalam, stiap kali kta stress, urat2 dlm kpala kita ne akn putus n x bole d smbung balik. Ne kajian dr saintis Barat. dan hanya dengan b'zikir ar urat2 tu akn b'sambung ataupn lahirlah urat2 yg baru...Macam mana? Wallahua'lam...

    ReplyDelete

friends