Wednesday, January 19, 2011

Baru la kenal hana tajima tu sape...adoi..

Salam...

mgkin kali ni tikar buruk lambat tau pasal ni kot...semalam tengah2 nak cari vedeo Yuna ternampak pulak gambar akak sebelah Yuna. ingatkan artis member Yuna baru @ yuna dah buat band duo plak kan..

rupanya akak ni bernama Hana Tajima. seorang designer fesyen berasal jepun yang telah pun memeluk agama islam. klu x silap hana tajima merupakan designer bagi pakaian2 Yuna yang menjadi kegilaan bdk mesia skg.

unik bkn...jarang kte dgr org jepon masuk islam. mgkin sesape yg blaja kat jepon mgkin dah bsa dgr org jepon masuk islam, tp bg penulis ia luar dari kebiasaan... alhamdulillah dah jadi sedara seislam kta..

Based to da story....Hana Tajima mulai meminati islam semenjak masih berusia 17 tahun (masih skolah ooo...)..apabila memeluk islam ia menyedari kurangnya design2 pakaian sebagai seorang muslimah, pasal tu dy mulai try2 nak design dress yg nampak lebih berfesyen..(mgkin sebab dy org jepon yg terkenal dgn org2 nya yg suka berfesyen, so, dy nak mewujudkan fesyen2 baru setelah memeluk islam...mgkin juga dy org jepon dan ssh nak cari baju kurung yg terpaksa import dr mesia..hee, sb org mesia je pakai baju kurung...klu kat arab pakai jubah....so pilihan terbaik adalah buat design sendiri...btul x?)...

hebatnya akak ni terserlah apabila dia dah bukak syarikat MAYSAA untuk design2 yg dibuatnya. Smalam search2 kat tnet ramai jugak kwn2 kita yg dah penah jumpa akak Hana Tajima ni..(plus Yuna..:)) terutama kwn2 yang minat fesyen tudung Yuna (ntah betul ke aku cakap ni...?.)

check it out da photos..:)



"tu dia akak Hana Tajima kita"


"dulu aku ingat sape kat sebelah Hana Tajima tu, dah tengok dua tiga kali tengok baru prasan tu adalh Yuna, adeii"


"tengok kasut tinggi tu...tudia"


"kain mahal tu...obvious"


"dalam design2 semua, ni paling ak suka tengok..hee"


MAYSAA x YUNA : LIVE FASHION/LOVE MUSIC : INTRO from Luey Motion Lab on Vimeo.


hee...x brani nak komen bnyak2 cita pompuan...


Spread out Your Opinions

3 comments:

  1. terbaikla fesyen die.. unsur2 islamic pd fesyen die kalah org kt malaysia..=)


    Saya sudah follow blog awak
    Bila awak nak follow saya?
    http://pangkahbulat.blogspot.com/

    ReplyDelete

friends