Monday, December 27, 2010

Mewarnai folder anda ikut suka



semestinya bosan degan folder komputer yang sepesen warna. Bahkan saya sendiri merasa agak bosan sangat2 dengan folder yang berwarna kuning yang membosankan. kadang2 agak susah nak membezakan folder yang banyak.

menurut teori, otak kita mampu membezakan sesuatu benda degan lebih efektif berdasarkan visual yang lebih tepat lagi kepada perbezaan warna sesuatu benda. Dengan bebezanya warna folder, dipercayai anda akan mampu mengekses folder denagn lebih lancar ( ye la, pasal x yah tengok tulisan nama folder, terus tekan je warna folder yang korang nak bukak..:)

*gambar kat atas adalah cara nak menukar warna folder anda

saya syorkan sekalian sila try sofware ini untuk mengubah warna folder anda mengikut selera hati anda..:)

cara nak install:

(bagi orang yang pakai windows vista dan kebawah)

1.korang download kat link bawah.
2.install
3. jalankan patch(32 bit)


(bagi yang pakai windows 7)
*terdapat perbezaaan sedikit kepada pengguna windows 7)

1.download kat link bawah
2. extract
3.restart komputer dan jalankan safe mode
4.dah buka safe mode, install kan software
5.pergi kat patch, klik kanan patch
6.run as administrator
7.tekan patch dan siap!

download link kat sini : Folder Highlight 2.4



Spread out Your Opinions

No comments:

Post a Comment

friends