Sunday, December 26, 2010

3 alasan mengapa anda perlu memilih arsenal


tidak dapat dinafikan bahawa setiap kaki bola ada kelab pilihan masing masing. samada MU, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, AC Milan Chelsea mahupun arsenal.

penulis merupakan kipas-susah-mati(die hard fans) kelab arsenal. kat cni adalah senarai mengapa anda semua semestinya minat kepada kelab arsenal..yea!

1. Purata Umur pemain masih hot

sememangnya arsenal well-known sebagai kelab remaja dimana umur pemain2 nya adalah masih dalam lingkungan remaja. tidak seperti pemain2 chealsea yang kebanyakan umur pemain hampir @ lebih dari umur 30 dimana umur2 semacam ni bagus untuk diguna untuk bertaubat dan merajinkan diri beribadah serta menunpukan perhatian kepada anak2 yang tengah nak membesar. klu bagi pemain muda xda masalah, go ahead! (pemain 340-an sepatutnya hantar anak pegi skolah tiap pagi)

2. kelab yang mudah untuk dilawati mcm jarak rumah anda ke rumah jiran sebelah

mungkin banyak lagi kelab yang terdapat di area2 london, tapi kita focuskan kepada Emirates Stadium..hee..
bagi peminat2 yang datang dari negara luar yang datang untuk melawat stadium mereka, terutrama peminat2 epl, sememangnya kelab2 london seperti arsenal adalah pilihan terbaik sebab korang akan landing kat Heathrow Airport kat london so, klu land kat london sememangnya satu keja lagi nak cari bas atau train nak g manchester mahupun liverpool...

*dripada menghabiskan beberapa pound nak beli tiket train, baik guna pegi minum costa coffee

3. penyokong2 yang baik2 macam pengetua sekolah anda..

dah banyak kali penyokong kelab lain membelasah penyokong arsenal samada membelasah dari segi fizikal mahupun emosi. dan telah disahkan 70% kelab lain membelasah emosi peminat arsenal sedangkan arsenal klu dah blasah mana2 kelab lain, mereka akan hantar bakso, kuih raya mahupun air bandung direct ke rumah pemain kelab yang dibelasah..haha
(klu x pun bagi chance team lain nak skor meskipun dah dibelasah 5-0)



Spread out Your Opinions

No comments:

Post a Comment

friends