Sunday, July 25, 2010

PC : WINDOWS NOT GENUINE SOLUTION







Tentu ada kalangan kita pernah mengalami masalah seperti tajuk kita hari ini. Masalah windows tak ori ni disebabkan korang telah meg " install " driver windows yang ntah korang dapat dari mana...

pihak microsoft dapat mengesan bahawa korang menggunakan windows yg tak genuine apabila korang mengaktifkan windows korang dalam mode " Auto-Update ". korang pasti akan merasa rimas apabila tengok mesej keluar tiap kali korang start komputer..

Hari ini saya akan tunjukkan beberapa alternatif untuk menghilang @ membuang mesej windows ni...actually ada bnyak cara tapi kat cni hanya 2 cara je yg aku akan tunjuk...cara ni antara yg paling simple dan menyenangkan...ada bnyak cara lgi sbnarnya...


1. " Long way as u very greedy to spend money "

a. Restart komputer korang dan tekan F8/F12 @ mengikut komputer korang untuk boot.
b.Press safe mode
c. dalam safe mode browse C:\windows\system32\
d.Search fail bernama WgaTray.exe dan delete fail tersebut
e.Reboot komputer anda dan siap!!!....:)



Cara yang ke- 2

2. " simple plan as ur lazy body "

a. Pergi ke google search engine
b.search " Remove WGA notification tool download "
c. download software tersebut dan install dalam komputer korang.
d. siap!!!!





*DISCLAIMER : i do not condone having pirated copies of windows on ur computer. U all should have one CAL per computer. THIS IS FOR EDUCATIONAL PURPOSE ONLY.


*baik korang beli cd ori lagi bagus.....jgn kedekut...:P






Spread out Your Opinions

1 comment:

friends