Sunday, July 11, 2010

JAPAN'S INDOOR BEACH







nampak besar kan...


Orang jepun terkenal dengan kemajuan enineering nya serta daya kreativiti mereka dalam mencipta barang2 elektronik, automotif danh juga teknologi bangunan. Salah satu adalah Japan's Ocean Dome yang hanya terdapat satu je kat dunia ni,,( yg latest x pasti..)..

Indoor beach ini terletak di Miyazaki, 1200 batu dari tokyo di selatan pulau kyushu. Di sini, airnya sentisa biru dan bebas dari garam serta ombak telah diprogramkan secara berkala. Ikan2 juga terdapat dalam laut buatan pada dome ini. Suhu didalam Dome ini amat menyenangkan dan tak terlalu panas serta tak terlalu sejuk....

ramainya orang..


"awesome"

JApan's Ocean Dome ini memiliki pasir nya yang tersendiri serta volcano yang akan menghembuskan api palsu setiap jam. Pantainya telah diubahsuai untuk membolehkan orang ramai mengeringkan badan dengan mudah dan konsisten meskipun kat luar hujan @ mendung,.

Ocean Dome juga merupakan bangunan yang memiliki rekaan bumbung bergerak yang paling besar kat dunia..




marble sand

pantai buatan ini terletak pada "Dome" sebesar ukuran 300 x 100 meter. keadaan dalam air laut buatan ini terdapat hidupan2 yang sama kita boleh lihat kat dalam laut sebenar.

kat tempat ni tidak terdapat pijat, pacat lintah serta "sun burn tak berlaku" kat cni.


beautiful place isnt it?


yeeeehaaaaa!!


Sudah menjadi kebiasaan, tempat yang special mmg memerlukan bayaran yang agak "special" juga. Bayaran tiket masuk hanya berharga USD 50 dan tak termasuk bayaran sewa boogie board.

*its awesome isnt it?...if u want...u pay for it...

*bila lagi orang malaysia nak wat teknologi sendiri yang lebih gempak?








Spread out Your Opinions

1 comment:

  1. best giler tempat nih...tp harge tiket melampau le amrey...

    ReplyDelete

friends