Friday, June 18, 2010

LEPAK LEPAK LEPAK





pada cuti lepas, ak dok umah je....xtau nak g mne....dah plak tu duit tarak...huhu

tetiba plak ak dapat idea yg agak bernas gak arr....pg HUSSEIN....tmpat d mna terletaknya masjid Al Azhar....tanpa buang msa...ak berkemas2...mna tau terjumpa org yg lebih hensem dari ak...haha...bru ada fight!!!!

ak bertolak dlm kul 3 ptg mcm tu arr..,,..bertolak sorang2....best gak..( ak mmg klu jln2, sorang2 je coz rsa lebih slesa....mmg syok arr....adventure sket...klu nak rsa ....cuba try arr...best wa ckp kat lu..)

sbelum jalan tu...ak lepak jap kat kedai jus..( kat mesir ni mmg terkanal ngan kedai jus nya...ak ska minum jus tebu....jus tebu dy bkn mcm kat mesia...kat mesia..dy tambah ais @ air sket....kat cni..lepas dy perah air tebu tu...trus bg kat korang...agak manis arrr....tp sdap..haha..harga 1 genih je...) .....



kat kedai jus tu...ak tunggu bas yg bernombor '24 jim'...ha..bas ni la yg g masjid azhar...klu bdk2 pengajian agama yg tinggal kat area2 seksyen tujuh (hayyu sabi')..bas ni la dorang naek...

masa syok2 layan jus tebu tu....ak terperasan ada ustazah melayu pun sma ngan ak...sdg tunggu bas 24 jim....agak lawa gak arr...( actually sy x nmpak sngt muka dy coz dy pakai purdah...huhu...ak tau dy melayu coz dy pakai baju kurung...)...ustazah tu nmpak ak...ak pun nampak dy plak..haha...nak ikutkan cite...kitorang sma2 nmpak antara 1 sma yg laen...ustazah tu nmpak mcm mlu je...(mgkin dy jarang kna pandang mcm tu kot...actually ak pon jrg kna pandang mcm tu..hoho)...setelah ustazah tu melihat aku sepuas hati dy...maka dy pon g arr kedai bunga...(ad kedai bunga dekat kedai jus tu...)...ak apa lg...ready2 jak klu tetiba dy dtg kat ak...maklum lah dah besar panjang mcm ni..kna lah tunjuk cool sket kat pompuan (sbnarnya...ak blaja kat kulaih perubatan azhar...dah berbulan2 ak x penah bercakap ngan pompuan...ble dah jumpa..rsa malu sngt plak...ntah nape..huhu) *PERASAN NYAA AKUUUU!!!!!

tym2 ak nak tunggu part yg romantik tu...tetiba plak bas 24 jim tu sampai...huh!!..bengang ak...apsal lah bas ni dtg awal plak...mngacau betul lah!!!

*begitu lah ak...mmg tarak nasib klu pasal bnda2 mcm ni....huhu...(acually ak x mengharap pon...pasal tu ak slalu klentong org yg ak dah ad yg punya..padahal...haram tarak!!! tau la x hensem)...kat dalam post ni ak x tunjuk ustazah tu...coz takot2 ad orang jeles..hehe (mna tau ustazah tu dah ad yg punya..kang kna blasah ak hidup2...)


pas tu ak naek arr bas pengacau tu....


kat bas tu...ak dapat tmpat duduk tau...bkn sng nak dpt tmpat duduk...slalu penuh je...tym ak duduk tu...tetiba plak ak tertido.......

Tido punya tido....ak terasa kepala ak terhantok kat bnda yg ntah...ak x tau nak cite...mcm bulat2.....dgn cepatnya ak bukakan mata ak yg teramat berat.....ak bukak je mata...ak napak perut...haha...rupanya perut makcik arab...ak terhantuk kat perut dy..haha...nak je ak gelak...tp cian arr makcik tu....( dlm hati aku...'perut makcik ni...klu nak ikutka hati ak yg ntah apa2 ni...nak je wat bantal...haha..slesa ak cakap..haha)....

pas tu ak bagi arr tmpat duduk ak kat makcik arab tu....ak bg atas jasa dy jadi bantal ak tym tido tadi..wahaha...

sesampai kat husein...ak pon jln2...pusing2....begolek2...menyensot2....lompat san sini...tendang sna, tendang cni.....huhu

korang tengok arr gambar ni...nak cite panjang2...padahal...hampeh...








ni gambar kat sebelah masjid sayyidina hussein...anak kepada sayyidina ali r.a.........mmg ramai gile arr orang lepak kat area ni....smpai orng arab pun x tau nak beza mna satu org cina, jepun, korea. spanish, english....yg ak tau dorang panggil ak taiwan...haha...padahal..ak dari planet marikh...haha




ni la gambar masjid sayyidina hussein.....kat blakat ak ni adalah masjid azhar...sebalah je...klu sembahyang jumaat...korang ble pilih nak sembahyang kat mna...hoho...
slalu ak lepak kat cni arr coz ad bench untuk ak baring2....klu ak baring....orang arab akan pandang pelik...tp ak x kesah coz drg panggil ak taiwan...(taiwan dpt nma...haha,...jahat nya ak!!!)


ni gambar ak kat masjid azhar...haha...ak amik gambar sendiri...x dapat la pose lawa2 sket...
muka ada mcm cina x???? (muka ak x hensem klu dlm gambar...tp klu depan2 jd hensem plak...xtau nape!!!!)


tu mak arab bersama2 anak2 nya...kat area x berbumbung ni mmg ramai orang lepak kat cni untuk amik2 gambar....:)



tym ni ak duduk2 lepas sembahyang asar...best gak layan2 jiwang sket....zikir plak bnyak2....rasa mcm traveller plak....klu korang sembahyang kat masjid azhar ni..mmg best arr....tenang...xde orang kacau....tengk bdk2 pengajian agama belajar....huhu


*klu korang nak melawat mesir....g la tempat ni...mmg amat di galakkan...u tertua ni...
tp yg penting...bawak2 arr cekodok ke, cencaluk ke, @ paling koman pun buah derian....dah lama ak mengidam...hohoho....isk3.....KORANG JANGAN KEDECUTE LAHH!!!!!!!!!







Spread out Your Opinions

No comments:

Post a Comment

friends