Sunday, June 6, 2010

kawan2ku.....ngok ngek....

hari yg x ku tunggu langsung....ayahku membawa ku ke suatu tmpat yg mmg x penah ak terfikir untuk mencoret sejarah hidupku d sna..isk2 sdeyh btol nak mnolak pelawaan kwn2 lama untuk blajar kat skolah menengah bersama drg kat tepi gunung....(tmpat ny lawa tau...)...ap bleh wat dah dpt skolah tepi paya....not bad arr....walaupun skolah dah usang....dengan bangunannya yg ad sesetengah dah senget....ntah bleh roboh bla2 msa......hmmm...sy dan kluarga menaiki kereta iswara kesayangan mak.....perjalanan menagmbil msa agak lma gak...hampir 3 jam....dah la 2....sesat plak g tmpat lain coz xtau jalan.....nasib baik ad pakcik sy yg keja kat skolah 2 and bleh arr tepon2 tny jalan katne....sesudah itu kitorang pun jalan smapai ke skolah tanpa ada masalah.....
sesampai kat skolah....perasaan dah lain...bsa arr tmpat bru la katakan....

ak sampai dlm kul 3 pm mcm 2.....agak penat arr....ak sbnar
ny x ska g tmpat2 yg ak x biasa....
kami d jemput oleh beberapa org plajar...tym 2 yg ak tau kat baju dy ad tulis PRS....
tym 2 ak xtau lg ap ke benda PRS 2....ahhh lantak ahh...

tym mndaftar 2....hnya ak ngan sorang lg bdk bru yg lain.....mgkin sb ak dtg lambat n bdk2 lai n dah siap mndaftar.....
ak melihat bdk yg mendaftar sma2 ngan ak...dy tngh
mkn gula getah kat mulut dy(mmg kat mulut xkn kat idung plak... hoho)....
hmmm...rsa mcm nak knal gak bdk ni....slumber je ak tngk mka dy....ak pun g arr tngk profile dy........


NAMA : Mohd Sarji Akmadis...
Tmpt Tinggal : Kg Warisan....
hahaha...la patutla dy slumber je sb rumah dy sebelah skol
ah je...hohoho...
lpas 2 turn ak plak g isi borang....berbekal kan sijil2 ngan keputusan UPSR yg cukup2 makn,, ak mngisi borng2 tu....xde arr rsa bngga stakat keputusan mcm 2...coz sy dlu mmg mlas blaja....nak kna rotan dlu bru blaja....tp sy x kisah...coz sy slesa ngan pendapat sy sndiri "klu kna rotan 2 tnda ny org 2 caring kat ko"..huhu

stelah mndaftar...ad arr kakak2 yg dok tngk2 mna bdk bru yg dijadikan adek(2 cita dlu..)
hmmm...ak dibawa oleh sorang abg senior yg sma bilik ngan sy dan menjadi teman sy..."hmm..nma abg syairazi anwar..kta 1 bilik,,klu ad masalah panggil jak ak"...
sejuk hati ak dgr...
bsa arr....sblum ni ak ni bdk nakal...nak tolong org,,,hmmmm.....jgn harap....tp bla dah smpai skolah ni, ad plak org sudi nak tolong...2 yg rsa snang je...

ak d tempatkan d bilik no 8....tym 2 smua bdk2 nakal dari form 2 smpai form 5 yg wanted d masukkan dlm bilik 2...wakil untuk form 1...ehem2..ak larr....skolah ni mcm tau2 je ak ni bdk nakal....tp ak sdeyh duduk bilik 2 skejap je...coz walaupun drg tu nakal...tp baik ngan sesama roomate...mkn sma2...main sma2,,,kna denda sma2...best gak...bnda 2 mmg sebati dalm hdup ak smenjak dok skolah rendah lg....

nak di ikut ka cita...org pertama yg ak knal 1 batch ngan ak adalah c ni....hmm...syamsul asyraf....
dy org first ak knal....tym tu dy tngh makan limau...dy ajak arr ak skali...ak apa lg klu pasal makan ,,,jgn cita...nak sj....
tym c tu la ak dah mla becerita2 ngan member baru ak yg nma nya syamsul.....ak makan ngan dy tym 2 hujan...kitorang dok kat pondok depan asrama pompuan dkt2 ngan parking kereta....
syamsul kata dy nak tnggu mak ayah dy datang hantar barang coz tym mndaftar td dy bawak tngn kosong je....

*************

hari first PNP.....senarai nma2 pelajar mngikut jelas dah kluar....bdk2 bru brebut2 nak tngk nma drg...ak mcm bsa...dok rilek kat taman Sidra coz ak mcm dah agak ak klas ap....
stelah smua bdk dah tngk nma masing2...tiba msa ak plak g tngk nma ak......hohoho....
rupanya sangkaan ak meleset....ak diletakkan kat klas Ibnu Majah...hoho...

bdk2 ramai kta klas Abbas paling ok..tp ak yakin jak la ngan klas ni bleh bg ubah diri ak ni....

klas ak sentiasa riuh kerana kehadiran pelajar2 yg pandai berlawak and nakal mcm ak gak.....Nazran Arbaa, Saddam, azrin Norgi....

yg lain bdk baik je tp ske support bdk2 nakal wat lawak gla drg....
Awang Ahmad Safwan
Farid Wahidy
Kurniawan...
ngan ak skali.....
aqilah
suria
apsa
zulynda
n yang lain (jgn kecik ati klu ak x tulis coz bnyk sngt)

klas majah lebih mnyndiri skit drpd klas2 yg lain...(bg ak larr)

kat klas 2 ak low profile student je...klu bleh nak lowest..hoho coz ak lg ska menyendiri....
ak lebih bnyk diam dr bermain.....berbeza ngan zaman ak skolah rendah dlu....

****
ada skali 2.....kitorang ditugaskan 2k membuat kepala binatang kesukaan untuk sesi lakonan dlm kelas bahasa arab...mostly bdk x siap...kitorang tau klu x siap keja ni mmg padah arr nasi nya.....coz ckgu bhasa arab mmg garang....

hmmm....msa2 yg dinanti dtg...lepas msuk n bg slamat pagi kat cikgu 2...cikgu tu trus tny pasal assigment ari 2.....apa lagi...smua bdk senyap....x tau nak ckp apa..klu ko bercakap mgkin ko akan kna blasah....ak tym tu turut senyap...sepa yg x tkot klu kna blasah....

tiba2 sorang member ak yg nakal ni mnjawab " cikgu, kitorang xtau nak wat bnda tu, baik kita wat yg lain, lg best...kn cikgu"
Cikgu : "apa!!!!!!....pantang anak murid sy wat alasan mcm ni,,,,nah amik ko!!!!"
.........................................................

*nnti ak sambung arr.....penat nak tulis....

Spread out Your Opinions

1 comment:

friends