Wednesday, June 30, 2010

HARI HARI JATUH ???










nakal nya aku







Pemergian aku ke negara mesir memang aku tak sangka,..klu nak ikutkan cita dy,..aku bercita2 nak g negara jerman untuk pursue my study kat sna dalam bidang yang sangat aku minati, Engineering. Tp dah ketentuan tuhan aku dapat masuk blaja kat negara padang pasir ni pun kira ok la jugak....aku ingat lagi kali pertama aku landing kat airport kairo, aku mcm blur and bingung...knapa aku pegi mesir.???...tak terlintas dalam fikiran pun aku nak g negara ni semasa tym kat skolah...actually mesir tak masuk dalam list negara2 yang aku nak study...


dengan kuasa Allah swt, aku pgi negara yang aku pun tak tau knapa aku pegi,....mcm ada benda yang gerakkan badan aku pegi cni..haha....pelik aku...tp not bad arr...cita2 aku adalah nak pusing satu dunia ni....pasal tu aku minat sangat kat atlas...mna negara2 yang aku minat, aku bnyak membaca pasal negara tersebut.....bagi aku mesir adalah satu permulaan bagi aku....negara nya cantik dan bnyak gak peninggalan sejarah yg boleh korang tengok kat cni...walaupun klu nak di bandingkan ngan malaysia, mesir ketinggalan agak jauh gak arr..( melalui pemerhatian aku )...hatta mesir pun pernah menjemput PM DR mahathir untuk jadi penasihat keewangan mesir satu ketika dahulu....

Terus kepada cerita kita hari ini....haha...mmg di akui bahawa mesir ni agak mundur sket negara dy,....namun ttp ada kelebihannya....

klu korang nak tau, pelajar kat mesir ni slalunya kawen awal...ala..kawen sesama pelajar...ustaz kawen ngan ustazah, doktor kawen ngan dukturah....ada gak doktor + ustazah...perghhhh....mmg matcing la...haha....( ustazah2 kat cni lawa2.....ustaz2 plak ramai gak hensem2 mcm aku...ish2)

tak kurang jugak minah2 Arab kat cni...lagi la..perghhhh.....nak kata cantik, mmg cantik.....nak kata lawa, ada ustazah tak puas hati,.....nak kata dorang mmg top, ada orang kata bini dy lagi hot...huhu....mcm2...

tp, mmg betul dorang lawa2 pon...pasal tu hari2 aku jatuh cinta kat cni...haha...nampak minah arab tu, suka....nampak yang satu lagi, suka....nampak sepuluh lagi, sangat suka....sampai hati dah lali dah...hahaha!!!



sape kata tak lawa mmg penipu!!!

klu tengok yang pakai purdah mmg cair...kadang2 minah2 arab ni pakai purdah coz lawa sangat..takot kna kacau lelaki yang tak hensem...tp bagus la tu...pompuan knalah jaga kehormatan diri dan bnda ni mmg di akui orang2 cni...akak2 pakai purdah ngan pompuan2 lah senang cita...dorang ni mmg di beri keistimewaan kat negara mesir ni...

pssst....ada gak ustazah malaysia yang pakai purdah,....dorang pun aku tengok lawa2 gak..huhu....( jgn bangga plak...)

klu tmpat duduk kat bas @ train lebih di utamakan dorang....klu pompuan, tak kira purdah ke tak..( ada gak tak pakai purdah and ada gak tak pakai coz kat mesir bukan smua nya islam )...haha...ala2 princess la katakan...akaks!!


mana satu nak pilih???


huhu...kitorang sebagai budak2 medic ni mmg ssh sket arr kat cni...(mgkin ada gak yg bernasib baek...huhu)..klu ada yang dah kemaruk sangat nak berbini mmg kna usaha sket...nak ushar ustazah2 mmg boleh tapi, ni hah....kna lah lalu ustaz2 ni dulu...haha..( slalunya dah kna cop dulu...haha)....tp ok la tu coz ustaz + ustazah mmg layak dan seswai keadaan nya...bidang sama...klu exam bleh bincang2...



bagus,,,blaja rajin2...(bkn dy paham pon..ahaks!!!)


sbnarnya ramai gak orang2 malaysia yang ada suka ngan minah2 arab and ada gak minah2 arab yang ushar2 abang2 hensem kita...tp satu je penghalang.....budaya kita jauh berbeza dan mmg tak masuk pun...dorang mcm ni kita mcm ni, dorang tak boleh mcm ni, tapi dorang boleh...pasal tu rekod stakat ni, walaupun pelajar malaysia dah ramai and lama blajar kat cni tp tak ramai yang kawen ngan minah2 arab..huhu....klu nak gak mmg sakit arr...haha!!!

*cinta tidak menjanjikan segala nya.....hahaha!!!...baik cinta mak ayah....


*stakat ni takde lagi ushar aku....haha






Spread out Your Opinions

4 comments:

  1. haha....orang hensem jual mahal...kita la tu broo!!!

    ReplyDelete
  2. apa2 pun dah jadi doc ni ...not bad arr kan,,

    ReplyDelete
  3. *stakat ni takde lagi ushar aku....haha

    ksian... =.="

    ReplyDelete

friends